– Kreativitet og god serviceforståelse er viktig!

FAKTA

Yrkesbetegnelse: Ferskvarehandler

Eventuell videreutdanning: Generell studiekompetanse, høyskoler, universiteter

Lønn i læretiden: Ett års begynnerlønn for fagarbeidere fordelt over 2 år.

Vi har vel alle gått sultene inn i en butikk og kommet til ferskvaredisken og sett på alle de fantastiske kjøttproduktene, sjømatproduktene, delikatessene og ferdigrettene som frister.
Da har ferskvarehandleren gjort sin jobb. En ferskvarehandler bearbeider kjøtt, sjømat, delikatesser, varmmat, ost, bakervarer m.m. og jobber som oftest i ferskvaredisken på supermarkeder eller spesialforretninger som f.eks. innen sjømat.

Hva gjør en fagarbeider i Ferskvarehandlerfaget?
Arbeidsoppgavene består i tilberedning og bearbeiding av råvarer for salg.
Du skal kunne innkjøp, varebestilling og prisberegning av produkter.
Fagarbeideren skal kunne gi kunnskap om trygg mat, bærekraftig matproduksjon og matsvinn.
Tilberedning og bearbeiding av kjøtt, fisk, skalldyr, delikatesser og varmmat er hoved-arbeidsoppgavene. Svært ofte varierer arbeidsoppgavene også ut fra sesong og høytider. Fersvarehandleren skal kunne gi råd om både serveringstips og kunnskap om ernæring.

Hvor kan jeg jobbe?
Ferskvarehandleren jobber i ferskvarediskene i de største dagligvarebutikkene, men også innenfor spesialbutikker og lokale kjøtt- eller sjømatforhandlere.