- Salgsfaget gir deg mange muligheter.

FAKTA

Yrkesbetegnelse: Salgsmedarbeider

Eventuell videreutdanning: Y-veien, Generell studiekompetanse,  Varehandelens høyskole, høyskoler, universiteter

Lønn i læretiden: Ett års begynnerlønn for fagarbeidere fordelt over 2 år.

Kjøp og salg har foregått siden tidenes morgen - først som et bytteforhold av varer og tjenester - siden har salgsprofesjonen utviklet seg til det den er i dag. Dyktige selgere er alltid etterspurt. Når du utøver salgskunst ivaretar du kundens behov og skaper en positiv opplevelse for begge parter i salgssituasjonen. Det stilles store krav til gode kommunikasjonsevner og gode sosiale ferdigheter. Kundene skal trives i ditt selskap.

Hva gjør en salgsmedarbeider?
Som en fagarbeider i salg vil du kunne utføre alle arbeidsoppgaver i en moderne salgsorganisasjon. Salgsfaget er et vidt fagområde, med varierte arbeidsoppgavene. Du vil lære deg å ha overblikket over alt som skjer i virksomheten og ikke minst - du må trives med høyt servicenivå og kundebehandling.

Hvor kan jeg jobbe?
Fagarbeidere i salg jobber i alle slags bransjer. For eksempel kan du jobbe i butikk, hos grossister, agenturer, varehandelsindustrien, nettbutikk, faghandel eller salgskontor. I salgsfaget er det mange som gjør en kjapp karriere - er du dyktig og gjør en god jobb har du uante muligheter.

- Det er viktig å ha glimt i øyet.