Hvis du velger Informasjonsteknologi og medieproduksjon kan du få en spennende arbeidshverdag innen fremtidens kommunikasjonsteknologi og IT-løsninger.

Innen Vg1 Informasjonsteknologi og medieproduksjon kan du gå videre innen 5 forskjellige yrkesfag. Mulighetene er mange og stikkord som kommunikasjon og tillit står i høysetet. Evnen til å kommunisere med mennesker - også fra andre kulturer - er verdifulle egenskaper å tilegne seg.

I disse yrker er det viktig at du er serviceinnstilt og har en teknisk forståelse. Kreativitet innenfor design, historiefortelling og programmering er også gode egenskaper å ha.

I Vg1 lærer du noe om alle de fem fagene og retningene innenfor Informasjons-teknologi og medieproduksjon. Du kan lese mer om de enkelte fagene på undersidene i menyen over.
I løpet av året på Vg1 bestemmer du deg for en av hovedretningene.

I Vg2 spesialiserer du deg innenfor en av fagretningene.

Læretiden strekker seg over 2 år. Opplæringen avsluttes med fagprøve. Når prøven er bestått, får du et bevis på at du har en yrkeskompetanse. Da er du fagarbeider!

Y-veien: Har du fagbrevet innen IT-driftsfaget kan du komme inn på høgskoler/universitet på bachelorstudier uten krav til studiekompetanse, men du begynner med et sommerkurs som starter i juni og går på full tid over 8 uker. For andre studier må du ha studiekompetanse.