Valget du snart skal ta vil få stor innvirkning på utdannelsen din, og ikke minst hva du kommer til å drive med som yrkesaktiv i årene fremover.

Hvis du velger SSR (salg, service og reiseliv) kan du være sikker på en trygg og allsidig utdannelse som åpner for en rekke spennende karrieremuligheter i en av Norges største næringer. SSR VG1 gir deg en smakebit innenfor 4 yrker. Jobber hvor kommunikasjon og tillit står i høysetet. Enten du er vekter eller selger, jobber med reiseliv eller administrasjon, vil evnen til å kommunisere med mennesker - også fra andre kulturer - vil være viktig å tilegne seg. Med SSR skaper du deg en bred horisont og tilpasser deg krav som ikke bare stilles i Norge, men som gjør deg attraktiv i hele Europa.

I VG1 lærer du noe om alle de fire fagene innenfor SSR. Du kan lese mer om disse fagene på undersidene i menyen over. I løpet av året bestemmer du deg for en av hovedretningene.

I VG2 spesialiserer du deg innenfor en av fagretningene. Læretiden strekker seg over 2 år. Opplæringen avsluttes med fagprøve. Når fagprøven er bestått har du en yrkeskompetanse. Da er du fagarbeider!

Y-veien: Har du fagbrev i Salgsfaget eller Service og Administrasjonsfaget kan du komme inn på høgskole på bachelorstudier og mulighet for å ta en mastergrad uten krav til studiekompetanse. For andre studier må du ha studiekompetanse.