- Hvis det er en pizza som mangler ost, må du finne ut hvorfor den mangler ost, og da må du sjekke den aktuelle maskinen.

FAKTA

Yrkesbetegnelse: Fagarbeider Industriell matproduksjon

Eventuell videreutdanning: Generell studiekompetanse, høyskoler, universiteter

Lønn i læretiden: Ett års begynnerlønn for fagarbeidere fordelt over 2 år.

Faget som fyller butikkhyllene, kjøleskapet, frysen og kanskje skapene dine hjemme.
Har du noen gang tenkt på hvem som lager alt fra sjokolade, is, chips, øl og mineralvann til mel og kornprodukter, meieriprodukter og hermetikk? Fagarbeideren innen industriell matproduksjon produserer rett og slett varene vi bruker hver eneste dag. Her styrer du produksjonsprosessen fra råstoff til kontroll av ferdige produkter. Du jobber med masseproduksjon av mat i en moderne industri.

Hva gjør en fagarbeider i industriell matproduksjonsfaget?
Fagarbeideren følger og overvåker hele produksjonen fra råvarene kommer inn til produktene er ferdige produsert og klar for utsendelse i fra bedriften.
Du styrer produksjonen i fra start til et ferdig produkt.
Som fagarbeider i industriell matproduksjon skal du kunne utføre vedlikehold og reparasjoner på maskinene som blir brukt. Du skal kunne utføre laboratorieanalyser, og må alltid tenke matsikkerhet og hygiene. Du har ansvar for dele eller hele produksjonen av en produksjonslinje. Kunnskap om bærekraftig produksjonsmetoder, råvare, utstyr og HMS står høyt.

Hvor kan jeg jobbe?
Som fagarbeider i industriell matproduksjon kan du jobbe innen hele mat- og drikkeindustrien med produksjon av mange ulike produkter. Stort sett kunne jobbe i hver eneste bedrift som produserer noe spiselig.